Shade of Hatred – Thanatus (01 mei 2012)

Release date: 1 mei 2012
Final verdict:7.5/10
Favorite song: Her Deceit

Website van de band
Page op MetalFromNL

shade of hatred - thanatus

Shade of Hatred is een melodic death metal bandje uit de Bilt, Utrecht. De band bestaat sinds 2011 en heeft inmiddels al aardig wat optredens op hun record staan, met als hoogtepunt een optreden met nederlands bekenste folk band, Heidenvolk. Na dat optreden kwam de band volgens hun biography er ook achter: ‘ze zijn meer Arch Enemy en minder Ensiferum’. Keiharde melodische death metal dus, met af en toe een hintje richting Amon Amarth.

De introriff van Thantus zet mijn oren gelijk op scherp. Dit nummer is voor dark en heavy. Mid –paced riffs, pounding drums en heavy gitaren. Het enige wat ik minder sterk vind is de melodische breakdown. Gelukkig komt het nummer daarna terug met de groovy headbang riff en kunnen we onze energie kwijt in het tweede nummer ‘Transentience’. Dit nummer begint met een riff waarop live een moshpit haast MOET ontstaan. De enorme uithaal van zanger …. maakt het geheel compleet. De anger komt je tegemoet, zodra je de volumeknop open doet zullen we maar zeggen. Dit nummer biedt ook weer ruimte aan de heabangers met het mid-paced chorus. Door naar ‘Her Deceit’, opnieuw een up-tempo moshpit nummer. Niets op aan te merken, gewoon lekker beuken!
In dit nummer hoor je overigens wel de lichte hint naar de folk metal terug komen. Persoonlijk ben ik benieuwd of ze dit gaan doorwerken in hun nieuwe nummers. Hier blijft het nog een beetje aan de oppervlakte hangen.
Tot slot “Last March”, waarin de band nog even alle bovenstaande heavy beats, dikke gitaar riffjes en angry grunts combineert, er een solo breakje in gooit en vervolgens afsluit met een moshpit. We want more! We want more!

Final verdict: 7.5/10

Al met al, een lekkere plaat. Persoonlijk vond ik hem de eerste paar keer luisteren wat minder, maar hoe vaker je hem hoort hoe beter hij word. Dit is een demo die je gewoon op repeat moet zetten, 16 minuten muziek is erg weinig en de demo komt echt beter tot zn recht als je hem tien keer hebt gehoord. Soms lijkt het alsof de drums niet helemaal strak zijn en sommige riffjes lijken er nog niet helemaal bij te passen, maar de overall sound staat als een huis en stormt je kamer binnen als een mammoet. De heren zijn op dit moment bezig met de opnames van hun nieuwe EP, die deze zomer uit moet komen. Ik hou ze in de gaten!

Oh, btw, Thumbs up voor de cover art! Looks awesome!

Tracklisting
1. Thanatus
2. Transentience
3. Her deceit
4. Last March

Advertisements

One comment on “Shade of Hatred – Thanatus (01 mei 2012)

  1. Deze review staat bol van de spelfouten en vreemd taalgebruik.
    Het is misschien handig de boel te controleren voordat een publicatie plaatsvind.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s