18 mei – Beyond Violet @ the Cave, Amsterdam

Beyond Violet
18 mei 2013 – the Cave, Amsterdam

DSCN1344 - kopieHet is al weer een tijdje geleden dat Beyond Violet in haar oorspronkelijke bezetting heeft opgetreden. Zangeres Roxanne is na een ongeluk begin dit jaar een tijdje uit de running geweest, maar gelukkig is ze zover opgeknapt dat ze vanaf vandaag weer het podium op kan. Applaus voor het doorzettings vermogen van Roxanne en geluk voor ons, want zonder Roxanne voelde de band toch niet helemaal compleet.

Voor degene die Beyond Violet nog niet kennen: Beyond Violet is een gothic metal formatie in de stijl van Evanesence en Within Temptation. De band is al een tijdje bezig en heeft onder andere optredens gedaan met onder andere Autumn en Blutengel. Beyond Violet is bezig om hun eerste officiele EP uit te brengen en binnenkort komt de nieuwe videoclip van het nummer Frozen Words uit.

Terug naar het optreden. Je kon merken aan Roxanne dat ze voor het eerst sinds lange tijd weer op het podium stond. De eerste paar liedjes waren nog een beetje ingetogen en voorzichtig, maar toen ze eenmaal los kwam, stond de zaal op z’n kop. De nummer Cupid en Deep Defense waren vooral nog even aftasten van elkaar en het publiek, alhoewel de drummer en de toetseniste er gelijk vanaf het begin al veel zin in leken te hebben ^^. Na twee nummers inkomen, komt ook de rest van de band los bij het nummer Deceit. Ik had dit nummer nog niet eerder gehoord, het neigt wat meer naar Within Temptation dan de voorgaande liedjes. Het publiek vind dit blijkbaar prima: er word geheadbangt en iedereen gaat los.

Bij een gevarieerde setlist horen ook wat rustigere nummers en dat komt met Beyond the Fire. Het mag qua muziek allemaal iets strakker, maar de vocals zijn spot-on en Roxanne is weer helemaal terug. Dat horen we ook bij Confide in Me, waar Roxanne een enorme epica-uithaal doet die mij en de rest van het publiek versteld doet staan.

Na dit geweld volgt de ‘echte’ balad, A broken Heart. Een emotioneel liedje, waarbij de vocals echt weten DSCN1333 - kopiete raken. De band laat horen dat ze toch ook de rustigere nummers wel strak kunnen spelen want hier is niets op aan te merken. Maar, genoeg met de rustige vibe, het is een metal avond dus tijd voor wat meer power. De band sluit af met Bright Star, Cybercherry, Frozen Words en Survivors, alledrie up-tempo krachtige songs waarbij het publiek helemaal los gaat. Een van de bezoekers vergelijkt de band zelfs met Nightwish ‘Nightwish, eat your heart out!”. Het laatste nummer, Survivors, is een beetje meer power metal-achtig, alle elementen uit de voorgaande nummers komen hierin terug en dat maakt het tot een goede afsluiter van een hele goede set.

Beyond Violet brengt een enorme wall of sound (nou moet ik zeggen dat het geluid in de zaal dit keer ook erg goed was) en zet een goede live show neer. Het contact met het publiek mag nog iets meer uitgewerkt worden, alhoewel zangeres Roxanne dit erg goed doet. De nummers staan als een huis, er zitten zeker een aantal hits tussen en ik ben vooral heel benieuwd naar de videoclip van Frozen Words. En een opname van Survivors, dat was wat mij betreft toch wel het lekkerste nummer van de avond!

Setlist:
1. Cupid
2. Deep Defense
3. Deceit
4. Beyond the Fire
5. Confide in me
6. A broken heart
7. Bright star
8. Cybercherry
9. Frozen words
10. Survivors

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s