Ecocide – Eye of wicked sight

Score: 8/10
Favorite song: Terror from Beyond
Website: https://www.facebook.com/EcocideMetal
Released: 22 juli 2013

Ecocide - Eye of wicked sight
Ecocide is een deathmetal band uit Haarlem met een twist: in plaats van de usual dood en verderf en afgehakte ledenmaten, gebruikt Ecocide aliens, scifi en elementen uit HP. Lovecraft als inspiratie. Geeky metalheads, enjoy 33 min of geeky death metal!

Voor een selfreleased album is de productie verassend goed. Dit album doet qua sound absoluut niet onder voor de grote namen als Entombed, Morbid Angel, Boltthrower en dergelijke. Waarom Ecocide nog niet gesigned is is mij overigens een raadsel. Wie weet gaat het met dit album lukken. Retestrak, duistere riffjes, lekkere deathmetal met een goeie donkere grunt en eindelijk weer eens een origineel thema binnen de metal. De nummers klinken alsof ze zo horen te zijn en elke keer als ik het album hoor doet het met denken aan een andere band maar ik kom er maar niet achter waar het nou zo veel op lijkt. Wellicht hebben jullie een suggestie. Anyway.

Het album begint met de psychedelische introtrack ‘Multiverse’, waarmee je je gelijk in een spaceship boven Mars bevind. De bliepjes en blopjes van het spaceship lopen over in de andere kant van de hull, waar de Planet Eater onze planet komt verorberen. Lekker groovy begin van een album, om vervolgens in moshpit-riffs los te breken.

Waar de bass in Planet Eater nog een beetje ondergeschikt bleef, speelt hij op Alien Intervention duidelijk de hoofdrol. Dit nummer is wat trager en de climax volgt pas laat in het nummer. De riffs uit Alien Intervention zijn de basis voor title track ‘Eye of Wicked Sight’, waar verder niet veel over te zeggen valt, gewoon straight forward, lekkere track.

Tot nu toe hebben we nog geen gitaarsolo’s gehoord, maar daar komt met Unknown Disease (Uknown disease? Is het een typo?) verandering in. De solo is echter zo ingemixt dat het lijkt alsof de solo word gezongen door een alien in een badkuip, waarschijnlijk niet de bedoeling maar het past wel bij de sfeer van de muziek.

Net voorbij de helft van het album volgt mijn favoriete track, Terror from Beyond. Een psychedelische intro met samples gevolgt door heavy grunts en dubbel bass, groovy riffs, een epische break. Dit nummer heeft alles in zich en geeft wat mij betreft de rest van het album het best weer.
Dan tot slot de laatste twee nummers. Crawling from the crypt en Beneath the Flesh brengen weinig verassingen, al moet ik zeggen dat de break in Beneath the Flesh toch ook zeker het luisteren waard is.

Pounding drums, grinding guitars, dikke songs, I LIKE this album! Sommige albums moet je een aantal keer horen voor je ze kan waarderen maar dit album is vanaf de eerste keer gewoon al heel lekker. Absoluut een aanrader en voor 10 euries zeker eentje om in de kast te hebben staan. Of op je stereo te laten liggen.

Tracklisting:
1. Multiverse
2. Planet Eater
3. Alien Intervention
4. Eye of Wicked Sight
5. Uknown Disease (I know, maar zo staat het op bandcamp)
6. Terror from beyond
7. Crawling from the crypt
8. Beneath the flesh

Members:
Bas”Ducaz”-Drums & Cowbell/Backing vocals
Rick”The Slapper”-Bass
Sten”Goof”-Guitar/Vocals

Advertisements

One comment on “Ecocide – Eye of wicked sight

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s