Distillator – Ep

Distillator

Score: 7.5/100
Favorite song: Bloody Assault
Website: http:/ www.distillator.eu

Afgelopen jaar heeft Nederland er een nieuwe trash-legende bij gekregen. Desecrator, Frankie Suim en Angel Eater sloegen de klauwen ineen om oldschool trash te gaan maken in de stijl van Kreator en Testament. Inmiddels hebben de heren van Distillator een plaatje opgenomen wat nu voor maar vijf euries te verkrijgen is via hun webshop.

Hoewel deze ep maar drie nummers bevat, doet hij qua kwaliteit zeker niet onder voor de grotere namen. Dat idée krijg je al als je de website van de band bekijkt: Het ziet er gelikt uit, deze band weet precies waar ze naar toe willen. Dit hoor je ook terug in de Ep, de productie is goed, zeker voor een Ep, alhoewel het soms klinkt alsof Desecrator in de badkamer staat te schreeuwen. De nummers zitten goed in elkaar, het niveau van de artiesten is hoog en de band heeft duidelijk ervaring.

Bloody Assault is de openingstrack en ook gelijk mijn favoriete track van deze EP. Brutal riffs knallen uit je speakers en je hoort duidelijk door welk tijdperk Distillator beinvloed is. Nix geen ingewikkelde breaks en riffs, gewoon lekker beuken. De solo die Desecrator eruit perst is een klassieke trash-solo, Angel Eater is een beest achter de drums en Frankie Suim vult het geheel aan met een lage pouding sound.

Distillator is de title track en als je niet goed oplet, lijkt het alsof Bloody Assault en Distillator naadloos in elkaar over gaan. In dit nummer speelt de gitaar een wat belangrijker rol en laat Desecrator horen dat ie meer kan dan alleen accoorden rammen. Overigens kan hij zeker meer dan dat, judging from his voice. Ik heb nog nooit een trashband gehoord met zulke hoge screams maar dat kan natuurlijk ook aan mijn gebrek aan opvoeding liggen ^^. Distillator zit wat gevarieerder in elkaar, een breakje hier, een ander riffje daar en ook binnen de riffs net iets meer variatie dan Bloody Assault. Het hele nummer heeft, vooral ook door de hogere screams en het snelle tempo, een behoorlijke punk-vibe.

Tot slot, Warmonger. Warmonger begint met een korte sample om vervolgens met een instrumentaal intro verder te gaan. Het tempo ligt iets lager en het geheel klinkt wat vriendelijker, bijna balad achtig. De instrumentale chorus (zo klinkt het iig) klinkt me nog wat vreemd in de oren, vooral omdat de drums gewoon doorbeuken terwijl de gitaren juist even rust brengen .

Al met al een gevarieerde cd waarin Distillator laat zien waartoe ze in staat zijn en dat ze zich prima kunnen meten met de andere trashbands in de Nederlandse metalscene. Oldschool Trash ftw!

Tracklist:
1. Bloody Assault
2. Distillator
3. Warmonger

Line up:
Desecrator – Vocals / lead guitars
Frankie Suim – Bass / backing vocals
Angel Eater – Drums

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s