State of Negation – Project Payback

Project Payback Front thumb1

Score: 90/100
Favorite song: project payback/corruption
Website: http://www.stateofnegation.nl/

Het klinkt in de reviews van MetalFromNL vaak alsof ik weinig kritiek durf te uiten, maar blijkbaar loopt er toch gewoon veel talent rond in Nederland, want, Godverdomme, wat is dit een lekkere plaat.
Deze bulldozer dendert knalt via je speakers de woonkamer binnen om in sneltreinvaart door de ruiten heen te trillen. Silence is voor mietjes en dat zijn deze heren van State of Negation overduidelijk niet. Alles is retestrak, het geluid is moddervet, de grunts zijn low, de screams keihard en vol emotie. State of Negation weet de energie van het podium met overtuiging over te brengen op cd en zetten een debuut cd neer waar je ‘u’ tegen zegt (en stiekem VEUL beter dan ‘ Unto the locust’ … just saying)

Er staan twee bonus tracks op de cd die zo te horen eerder zijn opgenomen. State of Negation is duidelijk een band met een heldere missie want hoewel de productie van de eerdere nummers wellicht wat minder/anders is, is de sound precies hetzelfde en blijft de band trouw aan haar roots. Corruption is de track van hun eerste videoclip en zet eigenlijk de toon voor de rest van de cd.

Het is vooral hard, low, en snel. Breakdowns bieden een head-bang moments in de anders alleen maar mosh-pit nummers en af en toe zit er een klein breakje in om de screams wat meer naar voren te halen. De riffs zijn heel toegankelijk maar zeker niet saai en invloeden van Trivium zijn duidelijk terug te horen in sommige gitaar partijen. De piggy had er wat mij betreft wel uitgekunt, maar then, again, als je het doet, doe het dan goed en dat doen ze, dus ook daarvoor credits

Ik ga er verder niets meer over zeggen, gewoon luisteren! De cd spreekt voor zichzelf en heeft geen verkooppraatje nodig om bij alle metalheads in Nederland in de kast terecht te komen 😉

Tracklisting:
1. Project Payback
2. The light
3. Concussioned
4. Visum Veritas
5. (Bonus track) Hades
6. (Bonus Track) corruption

Members:
Casper Leijen – Vocals
Mike Van Bekkum – Bass Guitar
Tristan Jacobs – Lead Guitar
Pim Nijssen – Rhythm Guitar
Mike De Vries – Drums

Advertisements

One comment on “State of Negation – Project Payback

  1. Pingback: State of Negation – District Unknown EP | Metal From NL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s