State of Negation – District Unknown EP

Release date: 23 november 2013

Score: 8.0/10
Favo song: Thou Shalt Bleed
Website: http://www.stateofnegation.nl/

state of negation - district unknown
Niet zo heel lang geleden schreef ik voor State of Negation de review van hun EP ‘Project Payback’. Ik was nogal fan van deze cd, dus was dan ook erg blij dat de heren van uit Haarlem mij hun nieuwe EP ‘District Unknown’ opstuurden. De thrashers uit Haarlem hebben niet stilgezeten en komen met een stevige plaat met vijf nieuwe tracks. Inmiddels zijn de heren ook opgemerkt door Leviathan Bookings dus wij zijn niet de enige die State of Negation heel leuk vinden.

Op naar de muziek. District Unknown is wat beter gebalanceerd dan Project Payback. De nummers zijn song-technisch allemaal even sterk, de riffs overal vet, overal net genoeg headbang momenten, af en toe wat solo’s en daar bovenop vette screams van Casper. Combineer dat met teksten die ook nog een boodschap hebben en een vette live-show en je hebt een modern metal act van Nederlandse bodem die de kleinere podia hard aan het ontgroeien is.

Mike de Vries is echt een beest. Dat moet even gezegd worden. Het kan haast niet anders of deze man heeft benen van staal, met de dubbele bass partijen die hij eruit gooit. De muziek is verder overal retestrak en daar kan ik dan ook niets op aanmerken, behalve dan dat de pianopartij in District Unknown beter ingespeeld had kunnen zijn in plaats van ingeprogrammeerd, dat is dan net even jammer.

District Unknown begint met een sample als intro, om er vervolgens vol in te knallen met een Trivium riff en een scream die uit de tenen van Casper komt. De tracks op District Unknown zijn vooral veel Trivium, met uitzondering van Gunslinger, die veel meer een Motorheadvibe heeft (Ace of Spades, anyone?). Done my Own springt er wat mij betreft tussenuit vanwege de vocal harmonies (ben benieuwd wie de tweede vocalpartij op zich neemt), alhoewel de mainriff in die track wel érg vaak terugkomt. Thou Shalt Bleed is misschien wel mijn favoriete nummer op de hele EP, misschien omdat die track net wat duisterder is dan de rest. Ik ben (nog steeds, sorry jongens) geen fan van de piggy maar het zij jullie vergeven!

Al met al, een dikke plaat die het zeker waard is om te luisteren. Mijn enige kritiekpunt is eigenlijk dat ik wel twee keer zoveel nummers had gewild. Doorschrijven jullie! Tijd voor een full-length!

Tracklisting:
1. District Unknown
2. Done my own
3. Gunslinger
4. Thou Shalt Bleed
5. Derealize

Members:
Casper Leijen – Vocals
Mike Van Bekkum – Bass Guitar
Tristan Jacobs – Lead Guitar
Pim Nijssen – Rhythm Guitar
Mike De Vries – Drums

Advertisements

2 comments on “State of Negation – District Unknown EP

  1. Pingback: Metal From NL

  2. Pingback: Leviathanfest @ Cult-Art Shop Nijverdal | Metal From NL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s