Bleeding Gods – Blood Symphony (promo)

bloodsymphony600
Release date: may 2013

Score: 75/100
Favo track: Into the depth of misery
Website: http://www.bleedinggods.net

Bleeding Gods is de relatief nieuwe band met oudgediende uit Houwitser en Sinister. Toen Ramon in 2012 uit Houwitser stapte, besloot hij na een paar sessies met een drumcomputer dat het toch tijd was om deze muziek met de rest van de wereld te delen en ging op zoek naar de rest van de band. Met een breed netwerk door voorgaande band- en tourervaring was dit geen probleem en al snel werd Bleeding Gods versterkt door Arnold Oude Middendorp (Devious, Victimizer, Altar), Erwin Harreman (Supreme Pain), Bart van Wallenberg (Sinister) en Edwin van den Eeden (Sinister, Nymeria). Quite and impressive line-up. Dat de band inmiddels meerdere endorsements op zak heeft is dan ook niet echt een verassing. Het gaat volgens mij ook niet lang duren voor deze band een platendeal op zak heeft.

Een promo dan. Geschreven door Ramon Ploeg, begin 2013 opgenomen en nu bij mij aanbeland. Blood Symphony biedt ons bijna 20 minuten beukende deathmetal. Lekker straight forward zonder al te veel technische uitstapjes, de solo’s als enige uitzondering op die regel.
Blood Symphony dendert eigenlijk vanaf Glorious Relentless Destiny tot Symbolic Sculptures als een sneltrein door je oor, met af en toe een stationnetje groove en een brug met solo’s waardoor de trein bijna de brug af dondert. Dat de vieze, smerige deathmetal die Bleeding Gods neerzet af en toe word doorbroken door de groovy lijntjes die ze neerzetten werkt verassend lekker en de earpiercing gitaarsolo’s die we in elk nummer voor onze kiezen krijgen maken dat plaatje helemaal af.

De stem van Arnold ligt er naar mijn taste nog wel wat rauw bovenop maar then again; het is een self-produced promo cd dus qua productie kun je ook niet al te veel verwachten. Het is in ieder geval overal retestrak. De samples van kerkkloken, wind en donder en een gesproken intro geven het geheel een doomy sausje mee en biedt ruimte aan de verbeelding wat er op de full length gaat komen.

Als je oldschool death kunt waarderen dan moet je deze promo zeker even checken. Al is het alleen maar vanwege de namen die eraan meewerken. Thumbs up heren en ik kijk uit naar de fulllength!

Line Up
Arnold Oude Middendorp – Vocals
Ramon Ploeg – Guitar
Erwin Harreman – Guitar
Bart van Wallenberg – Bass
Edwin van den Eeden – Drums

Tracklisting
1. Intro + Glorious Relentless Destiny
2. Empire of the Immortals
3. Into the depth of Misery
4. Symbolic Sculptures

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s