Dynamic Solution – Katyusha (EP)

katyusha
Release date: 14 december 2013

Score: 80/100
Favo song: A Dime a Dozen
Website: http://www.dynamicsolutionband.nl/Band.php

Dynamic Solution (niet googelen, dan kom je alleen maar IT bedrijven tegen) is een Rotterdamse Groove/Trash band die sinds 2011 hun muziek op de kaart proberen te zetten. Met optredens in Lazarus (Leiden), The Cave (Amsterdam) en als topper Baroeg Open Air 2013 zijn de heren uit Rotterdam aardig op weg. Daar komt dan nu de nieuwe EP Katyusha bij; een vijftal stevige liedjes (en een intro) die ik vast online mocht beluisteren.

Dynamic Solution zet een hele stevige sound neer en dat is verassend aangezien het oudste lid van
de band 22 is. Die jonge leeftijd is niet terug te horen in de muziek; de gitaren klinken vol, de drums diep en dé tering! Wat klinken die grunts vet.

Het geluid van Katyusha is vanaf het begin af aan al erg goed voor een self-produced EP. Het geheel heeft een ontzettende oldschool thrash vibe; niet alleen hard maar ook vooral melodisch  en goed uitgewerkt. De hele EP is verschrikkelijke catchy en groovy en aangezien alle nummers van gelijke kwaliteit zijn is het voor dan ook lastig om een duidelijke voorkeur aan te wijzen.

Katyusha’s groovy riff brengt mijn hoofd gelijk in headbang-mode en gitaarsolo word de mannen vergeven omdat de gitaarharmonie halverwege zo vet is. Behalve diep en laag grunten wordt er binnen de binnen de band ook geschreeuwd zo is te horen in Gunshot. Niet alleen zit er veel dynamiek in het nummer, ook binnen de zang gebeuren rare dingen als er ineens een clean stukje voorbij komt, wat verassend goed uitpakt. Vaker doen jongens! Op de soundcloud is te lezen dat dit het eerste nummer is wat ze ooit schreven; ze blijven in ieder geval trouw aan één stijl, de rest van de muziek sluit naadloos aan op dit nummer.

Arch Nemesis biedt ons meer van hetzelfde, welliswaar met dissonante gitaarriffjes en diepe grunts. Na de rustige break komt de chorus er met nog meer impact in en gelukkig werkt de solo op dit nummer ietsje beter.

A Dime a Dozen is nog harder dan de voorgaande nummers. Louder, Harder, Faster. En tering wat een vette grunt. Na de drumbreak tegen het einde zit een riff die mij sterk doet denken aan een riff van Dream Theater. Dat is ongetwijfeld niet hun inspiratie maar het is wel weer ff net wat anders dan die standaard thrash riffs. Het einde van dit nummer is overigens erg sterk 🙂

Tot slot Enlighten me. Van dit nummer is overigens ook een video gemaakt. Dit nummer begint in tegestelling tot A Dime a Dozen rustig met een clean gitaartje, maar gaat al snel over in een groovy riffje, waarna er eingelijk weinig verassends meer volgt.

Katyusha doet het in mijn ogen eigenlijk boven verwachting goed. Goed uitgewerkte trash, commercieel genoeg om een breed publiek aan te spreken en Dynamic Solution krijgt extra credits voor de sound die ze neerzetten op hun vrij jonge leeftijd. Heel ingewikkeld of verrassend is het allemaal niet, maar de nummers zijn allemaal van hoog niveau en dat maakt het toch een goeie plaat. Well done!

Line Up
Nils Stok – Vocals
Cas van’t Wout – Vocals, Rythem guitar
Vijay Duran Jimenez – Drums
Robert de Gast – Bass Guitar, backing Vocals
Matthijs Vliegenthart – Lead Guitar

Tracklisting:
1. Escalation (intro)
2. Katyusha
3. Gunshot
4. Arch Nemesis
5. A dime a dozen
6. Enlighten me

Advertisements

One comment on “Dynamic Solution – Katyusha (EP)

  1. Pingback: Interview Dynamic Solution – 07 februari 2014 | Metal From NL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s