Bloodgod – Pseudologica Phantastica

Bloodgod - Pseudologia Phantastica - cover
release date: 2013

Score: 75/100
Favo Song: BloodGod
Website

Een kort plaatje om je concentratie even te breken, altijd leuk. Bloodgod is een vrij nieuw deathmetal bandje uit Utrecht, die eind vorig jaar besloten dat de tijd rijp was om een demo uit te brengen.

Het album opent met de bijna metalcore opening van Heist, waar ik gelijk heel blij van word en niet alleen omdat de bas zo mooi door de mix heen klinkt. Het is melodisch groovy en snel en vooral lekker helder gemixt waardoor je de verschillende lagen in de muziek goed kan horen. De structuur van het nummer is eigenlijk als een goeie popsong. Coupletje, refreintje, breakje, refreintje. Als het werkt, waarom zou jet het dan niet doen?

Wrecking Ball Surpise heeft weer die melodische riffjes maar die worden goed geballanceerd met de thrashy riffjes. De breakdown halverwege is goed uitgevoerd, de daarop volgende buildup ook. Ergens had ik verwacht dat er nog een sampletje van Miley Cyrus voorbij zou komen maar helaas. Leuk idee voor een videoclip misschien 😉

In Bloodgod krijgen we wat blastbeats voorgeschoteld en is er gelukkig ook weer genoeg ruimte voor de bas. Halverwege het nummer is er ineens een rustige break die duidelijk hoorbaar beinvloed word door de scandinavische grootheden. Of het goed matched met de melodic riffjes weet ik niet, maar wat mij betreft mag BloodGod die kant wel vaker op !

Al met al. Lekker plaatje. Ik ben heel benieuwd welke kant de heren op een full lenght heen zullen gaan, maar het biedt in ieder geval genoeg mogelijkheden.

Tracklisting:
1. Heist
2. Wrecking ball surprise
3. Bloodgod

Line UP
Daan Douma – Vocalen, Gitaar
Frank van Boven – Bas, Vocalen
Johnny Derechos – Drums

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s