Metalbattle voorronde Overijssel 2014

Geschreven door Tom Landkroon en Richard Snijder

Afgelopen Vrijdag was het zover de Metal Battle van Overijssel. Tijdens deze voorrondes was het de beurt aan: Distillator, Deadly Alliance, Abrupt Demise en Maggie’s Bookshop om te strijden voor de 1ste plek. Mocht je deze binnen halen, dan mag je door naar de halve finales. Al gauw werd duidelijk dat het geen makkelijke strijd was, met diverse genres door elkaar werd er afgetrapt door Distillator. Een band die binnen Nederland maar zelfs in Finland al erg actief is sinds 2013. Ze gaven een spetterende show weg met een eigen intro, een supergave eigen gemaakt doek (waar de 3 koppige band opstond) en een kledingstijl die “Thrash Metal” is. Met leren broeken tot aan witte sneakers laten ze zien dat ze niet zomaar een Thrash Metal band zijn, maar een die laat blijken dat ze invloeden hebben van “Slayer” en “Kreator”. Tevens zijn ze bezig met een nieuw album, wat veel goeds zou kunnen beloven tijdens deze wedstrijd. Sterke nummers die recht toe, recht aan zijn!

1526777_10152084060784039_729012547_n
De 2de band was mijn eigen band genaamd Deadly Alliance. Met een beetje een stroef begin, kregen we na een aantal nummers van ons het publiek aardig mee. Met een aantal nieuwe nummers zoals “Thrash Metal Maniac” en “Instant Kill” werden de welbekende Mosh Pits aangevoerd. We gaven snelle solo’s weg, keiharde drums en een brullende stem met de hoop dat dit genoeg was om te winnen. Tevens was dit voor ons de eerste keer dat we meededen aan een competitie, dus de nodig zenuwen hadden we ook mee.

1606349_10152084060254039_1661816462_o
Abrupt Demise was daarna aan slag, deze band is al een aantal jaren bezig en is daarmee geen onbekende in de scene. Ze gaven meteen vol gas en wat mij betreft vond ik dit ook eigenlijk een grote winnaar als je keek naar het publiek hadden ze namelijk een grote winst. Snel gitaar werk, keihard gebrul, oftewel geen genade zo voelde het aan. Met veel sterke nummers die de zaal door galmden was er voor mij niks aan te merken op deze band.
maggiesbookshop_bandphoto

Tot slot hadden we Maggie’s Bookshop. Een band waarover ik heel moeilijk een oordeel kan vellen. Ze waren donders goed, maar is het nu Metal, of valt het weer onder Hip Hop? Ze verwarden me echt tijdens hun optreden, maar op een goede manier. Want alles was knetters strak en met de sterke lyrics van de frontman kregen ze de zaal na een paar nummers goed mee. Je zou het kunnen vergelijken met Rage Against The Machines…maar ook weer niet. Ik vond dit echt de verrassing van de avond. En daarmee kwamen we tot het eind van de Gig en tevens de uitslag….

Abrupt Demise, werd gedeelde 3de met de band Deadly Alliance.

Een goede 2de werd Distillator, maar de grote winnaar van de avond was:

Maggie’s Bookshop! Namens mij van harte gefeliciteerd met jullie overwinning. Ze mogen door naar de halve finale’s in Groningen. Mochten jullie nieuwsgierig zijn, via http://www.metalbattle.nl kun je alles in de gaten houden.

Door: Richard Snijder

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s