Nicky en Peet’s thrash Bday Bash

Cafe Genesis Gorichem – 29 januari 2014

In Gorinchem is de metalscene van Nederland meer dan levend. Peter en Birgitte Staal van Staal Metal Management zijn metalliefhebbers van het eerste uur en hebben naast Staal Metal Management besloten nog meer voor de Gorinchemse (en Nederlandse) metalscene te doen, door Metalfront Gorinchem op te richten. Deze vereniging voor Gorinchemse metalheads (en verder) telt inmiddels 75 betalende leden, organiseert met groot succes Bruut MetaalFeest en gaat dit jaar de planning van het metalpodium van het Gorinchemse Waterpoortfestival.

Woensdag 29 januari was de verjaardag van Peter en hoe vier je dat beter dan met een knallende show! Heel de Gorinchemse metalscene was uitgenodigd in cafe Genesis om biertjes te drinken, te headbangen en mee te schreeuwen met bands The Devils 3rd en Villainy. Omdat ik uit Hilversum kom heb ik helaas alleen het optreden van The Devils 3rd mee kunnen krijgen, maar wat een feest maken deze gasten er van!

roadgrill23
Achterin de kroeg was ruimte vrijgemaakt voor een drumstel, een PA en twee versterkers en hier kreeg The Devils 3rd de ruimte om ons omver te blazen. Met frontman Frans is dat absoluut geen probleem; deze man, gehuld in een sexy 80’s legging met bijpassende jas (die natuurlijk snel uitgaat, net als zijn kapotte t-shirt overigens) weet hoe hij moet entertainen. Dat zijn zangpartijen niet overal even zuiver zijn word hem vergeven; pitten, headbangen, schreeuwen, het publiek mee laten schreeuwen en als toppunt in de licht-rack te hangen is natuurlijk helemaal rock ‘n roll. Dat gitarist Bart er een aantal knappe solo’s uitperst en bassist Kristoff duidelijk zijn inspiratie uit Iron Maiden en the likes haalt draagt natuurlijk alleen maar bij aan het succes van deze band. Als de band dan ook nog afsluit met een nummertje van Slayer is deze Thrash Bday Bash helemaal compleet!

Succes met Metalfront Gorinchem jongens en we spreken elkaar snel!

Advertisements

One comment on “Nicky en Peet’s thrash Bday Bash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s