Seventh Sin cd release – When Reality Ends

22 februari 2014 – De Bosuil, Weert

Meerdere leuke optredens op een avond komt natuurlijk vaker voor. Dat je voor twee optredens word uitgenodigd om te reviewen iets minder vaak. Wat doe je als die twee optredens dan ook nog eens heul ver uit elkaar liggen? De laatste afzeggen, logischerwijs. Maar na het horen van de nieuwe cd van Seventh Sin (review, zie hier) wilde ik eigenlijk heel graag deze band ook live meemaken. Gelukkig bleek, dat Beyond Violet vroeg speelde (in Schoonhoven, op Bastille Metalfest, review zie hier). Dat gaf mij net genoeg tijd om, samen met een vriend met een auto (waarvoor eeuwig dank) van Schoonhoven naar Weert te rijden. Van Amsterdam naar Schoonhoven naar Weert en weer terug naar Amsterdam. Dat klinkt een tikkeltje crazy/obsessed, maar het was well worth it!
DSCN3123
De Bosuil in Weert is een hele toffe, mooie zaal met goed geluid in het midden van een bedrijventerein (geen last van de buren dus). Niets ten nadele van de Bastille, maar vanaf het moment dat we binnenkwamen in de Bosuil wisten we dat het niveau van de avond een flink stuk omhoog was gegaan. Ondanks de lage entreeprijs (5 euries) was alles gelijk al superprofessioneel en de band die op het podium stond toen wij binnenkwamen (My Propane) was ook van een hoog niveau – Met een zanger die ons vanaf de entree al weet te betoveren en muziek die flawless uitgevoerd word, ben ik gelijk al blij dat we TOCH de moeite hebben genomen naar Weert te komen. En het feest moet eigenlijk nog beginnen!
DSCN3140
Na een korte ombouwsessie begint Seventh Sin, exact op tijd (mooie prestatie: dat lukt bijna nooit) met hun optreden. Na een introtape speelt de band vervolgens alle nummers van hun cd ‘When Reality Ends’, om ons als toegift nog te verassen met Screams. Vanaf het eerste moment is de hele zaal (die echt vol staat) helemaal in de stemming en gaat iedereen los. Seventh Sin doet dan ook echt niet onder voor de bekendere namen in het genre als Delain en Within Temptation. Het publiek vind het geweldig en als zelfs iemand de moeite neemt om vanuit de UK over te komen dan valt de in mijn ogen epische reis nog wel mee.

Seventh Sin zet niet alleen muzikaal een hele goeie show neer; de band is ook gewoon ontzettend gezellig. Aan alles is te merken dat de band er zelf ontzettend veel zin in heeft. Ik heb nog nooit een band zo blij op het podium zien staan. Zangeres Moniek maakt overal een feestje van en zelfs als niet alles vlekkeloos gaat (batterij van de in-ear leeg waardoor ze een nummer zonder monitor moest zingen) merken we daar eigenlijk niets van en word het goed opgelost door een leuk gesprek met het publiek te beginnen. En, alsof het niets is, gaat Moniek van het ene op het andere moment weer over in flawless zangpartijen.
DSCN3120
In het tweede deel van de set speelt Seventh Sin de balad Just an Ordinary Day. Dit nummer is op cd al prachtig, maar hier, live, met alleen keyz en zang van Moniek, komt het nummer helemaal goed tot z’n recht. Prachtig. Geen andere woorden voor. Jammer dat een stel dronken tieners het feestje wilde verstoren door ook hier als een gek op te gaan springen en bewegen. Moniek trekt zich er echter niets van aan en gaat onverstoord door waarvoor hulde.
DSCN3128
Seventh Sin live is haast nog epischer dan op cd. Of dit komt door het volle geluid met alle koortjes en strakke gitaren, of het feit dat de band zelf gewoon zo ontzettend veel energie en plezier meebrengt het podium op, maakt eigenlijk niet meer uit. Het is echt geweldig om naar te kijken!
DSCN3138
Als reviewer moet ik natuurlijk ook een beetje kritisch zijn en als ik heel goed zoek kom ik ook wel twee klein kritiekpuntjes tegen maar het feit dat EEN nummer van de hele cd (The Choice) niet zo sterk is en dat drummer Wiro af en toe moeite heeft het ritme goed te houden weegt echt niet op tegen het overweldigende geluid en de sfeer in de zaal. Ik was blij dat ik er bij was en voor iedereen die het gemist heeft; http://www.reverbnation.com/seventhsinmetal

DSCN3134

DSCN3118

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s